Kagen kan laves på forhånd og fryses, uden glasur. Når den er
afkølet pakkes kagen forsigtigt ind i film og et lag folie, kan fryses
i op til 3 mdr. tøs op ved stuetemperatur i 3 – 4 timer.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 12 stk.)
Tørre ingredienser:
225g hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt
2 tsk. kaffe instant
75g kakao
Våde ingredienser:
300g farin, brunt
0,9 dl. Vegetabilsk olie uden smag
2 tsk. cidereddike eller hvidvinseddike
3½ dl. varmt vand
1 spsk. nødder evt. pistacienødder hakket til pynt
Glasur:
0,6 dl. Vand, koldt
75g kokossmør eller margarine
50g brun farin
1 tsk. instant kaffe
1 spsk. kakao
150g mørk chokolade min. 70%
Laves i en 20cm. Springform
Start med glasuren, men tænd først for ovnen 180gr. varmluft
tilsæt alle glasurens ingredienser, undtagen chokoladen, i en
tykbundet gryde og kom det i kog, og sørg for at alt er opløst
sluk for varmen, men lad gryden stå på kogepladen, tilsæt
den finthakkede chokolade og ryst gryden lidt så det hele er
under vand, lad det stå i et par minutter, pisk derefter indtil
du har en mørk blank glasur, og lad det køle af, rør rundt i
glasuren i ny og næ.
Beklæd bunden af din springform med bagepapir
kom mel, natron, fint salt, kaffe og kakao i en skål og bland
det med en gaffel
Bland sukker, olie, cidereddike og 3,7dl. varmt vand pisk det
godt sammen og rør det i de tørre ingredienser og hæld det
derefter i springformen, klar til at sætte i ovnen.
bag den ca. 35 min. men prøv med en strikkepind i midten
hænger der alt for meget ved, giv den 10 min. mere
køler af på en bagerist.
hæld glasuren over kagen og lad den stå ca. 30 min. så glasuren
stivner, drys med hakkede nødder lige før glasuren stivner helt
så er den klar til servering.
Dagens kage, Chokoladekage vegansk med en lækker smag
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar