Bulgogi er en koreansk ret bestående flæskekød i tern, sammen med tern af bacon.
Kødet bliver derefter stegt på grill eller i stegegryde og serveres med ris og grøntsager.
Der findes utallige variationer af bulgogi alt efter sæson og område.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
500g Svinekød i tern, evt. nakkekam eller skinkekød
100g bacon, røget og i tern
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. peberfrugt, rød
75g champignon
1½ spsk. tomatpure
2 spsk. paprika
1 spsk. mel
½ spsk. røget paprika
1½ dl. Hønsefond
1½ dl. Creme fraiche 18%
¾ spsk. Sriracha sauce
¾ spsk. brun farin
salt og peber
Start med at skære baconen i mindre tern og skær svinekødet
i mundrette tern
løg og hvidløg skæres i tern, den røde peberfrugt skæres i strimler.
skær champignon i skiver
bland mel og 1 spsk. paprika med hinanden og kom det i en plastpose
sammen med svinekød i tern, og vend det godt rundt
Varm en stegegryde op med lidt fedtstof i og steg baconen sprøde, tages
op af gryden, steg svinekødet brun på alle sider, tages op og sættes til side,
tilsæt champignon og steg dem gyldne, skru ned for varmen og
tilsæt løg og hvidløg, steges et par min. indtil de er gyldne tilsæt tomatpure som
svitses med, hæld kød og bacon tilbage i gryden,
tilsæt de røde peberfrugt strimler, tilsæt det sidste paprika og røget
paprika, og rør godt rundt, tilsæt hønsefond og lad den simre ved svag
varme i ca. 1½ timer under låg.
10 min. inden servering røres creme fraichen i
serveres med ris eller kartoffelmos
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bulgogi koreansk paprikagryde med ris og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar