En hurtig og nem måde at lave brunede kartofler på, og som alle kan lave
Uden at komme i karambolage med smeltet sukker som brænder på, her
passer det sig selv og der skal kun røres i skålen et par gange undervejs
kan også laves i alm. ovn som så skal forvarmes først til 180 gr.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
450g kartofler i glas eller små pillede kartofler
85g brun farin
2 spsk. sukker
40g smør
1 dl. Piskefløde eller vand
Start med at hælde kartoflerne ud af glasset, hvis du bruger glaskartofler, og
skyl dem godt i koldt vand, lad dem dryppe godt af i en sigte.
Eller kog små kartofler all dente og pil dem, lad dem køle helt af, skyl dem i
koldt vand, og lad dem dryppe god af, før du kommer dem i skålen
bland farin og sukker i en lille skål
Tag en skål/fad som kan gå i Airfryeren / ovn og kom kartoflerne i skålen
fordel farin/sukker over kartoflerne
skær smørret ud i små stykker og fordel dem over kartoflerne.
Sæt fade med kartoflerne i Airfryeren og tilbered ved 180gr i 10 min.
derefter røres i skålen med kartoflerne, så de vendes godt rundt og
får yderlige 5 min. er karamellen blevet lidt stiv nu, så tilsættes først
½ dl. Piskefløde/vand og steger/koger yderlige i 5 min.
Nu burde de være klar til servering, er det ikke tilfældet og karamelmassen
er lidt tyk, så giv det den sidste ½ dl. piskefløde/vand og rør rundt og giv den
5 min. yderlige. Dobbelt opskriften op til de antal personer i er.
klar til servering.
Dagens tallerken, Grønlangkål med hamburgryg og brunede kartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar