• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brombær marmelade.

16. september 2014 by John Frøslev 1 kommentar

Brombær høsten er i hus og nu vil vi lave brombær marmelade, dette
her er en lidt anderledes måde at fremstille marmelade på. Marmeladen
indeholder langt under det halve af den mængde sukker man normalt
beregner pr. kg. frugt og alligevel er den sød nok.

Ingredienser:
2,5 kg. Brombær
3 dl. Vand
1 Lime, saften heraf
1 kg. Sukker
4 – 5 tsk. Rød Melatin (der skal lidt mere i, end det der står på brevet, fordi
sukkeret er reduceret betydeligt)
Du starter med de rene, skyllede bær som kommes op i en gryde.
Tilsæt vand, lime saft og al sukkeret.
Og nu er det frem med klør fem, den skal bruges grundigt.

Så nu er det med at få hænderne ned i suppedasen, maser sukkeret ind i
bærrene og knus dem med fingrene.
Kom godt ned i bunden og tryk til med fingrene, dette skulle bevirke det
mindre forbrug af sukker.
Blandingen koges nu i ca. 15 – 20 min.

Melatin og 5 tsk. Sukker blandes grundigt og drysses i gryden under omrøring.
Marmeladen koges yderligere et par minutter, skummes af og hældes
på små, skoldet glas.

Skoldet glas som er skyllet i Atamon.  
Låg sættes på marmeladen, som derved får undertryk i glasset,
dette er godt for holdbarheden, og stilles nu til afkøling.

Dagens høst af brombær marmelade, herligt på et godt stykke brød,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Brombær marmelade

Next Post: Burger »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rob Wiegmans

    3. oktober 2014 kl. 15:17

    – og det smager bare så godt, far. Tak for de glas marmelade vi har fået, vi nyder dem. Knus Pia

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme