For nogle sønderjyder er det ikke en ”rigtig brøtort” hvis
der tilføjes kakao i dejen. I denne opskrift foretrækkes
den enkle udgave med kakao og uden bær.
køkkenet kalder.
Ingredienser:(8 stk.)
150g fintrevet tørt rugbrød uden kerner (Sønderjysk)
150g sukker
5 stk. æg
100g nødder, grofthakkede
2 spsk. kartoffelmel
2 tsk. Bagepulver
1 spsk. Kakao
Fyld:
½ liter piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
solbærsyltetøj
mørk chokolade, hakket eller høvlet
chokolade krymmel, lidt frysetørret hindbær
Springform 22 cm.
Start med at rive brødet fint, jeg bruger foodprocessoren
med riveskive i, del æggene i blommer og hvider pisk
æggehviderne, til de er luftige og danner toppe og stil
dem til side
æggeblommerne piskes godt med sukker, til en
lys og luftig æggesnaps, deri tilsættes revet rugbrød,
si melet med bagepulver i massen og tilsæt kakao,
de hakkede nødder og til sidst de stivpiskede hvider.
Dejen hældes i en springform beklædt med bagepapir i bunden
bages ved 165gr. varmluft i ca. 45 – 50 min.
kagen afkøles helt, skæres igennem i 2 eller 3 lag
så hver bund bliver da. 1½ – 2 cm. tyk
Fyld og samling af kagen:
læg den nederste bund på et kagefad og smør med
halvdelen af solbærsyltetøjet og halvdelen af flødeskummet
samt et lille drys chokolade. Smør bunden på den anden
kagebund med det sidste solbærsyltetøj og læg over, smør
resten af flødeskummet på og drys til sidst med chokolade krymmel
og frosne hindbær.
det er tid til en smagsprøve
Dagens kage, Sønderjysk Brødlagkage (Brøtort) med solbær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar