I dag står den på kærlighed og kærlighed i lange baner,
hvad er bedre en glohed kærlighed – nemlig brændende kærlighed.
En god gammel ret, der spise med velbehag af mange,
så vi går i gang med kartoffelmosen.
Ingredienser.:(2 – 3 pers.)
900 g kartofler, melede
2 stk. Pastinak
2 stilke. Løvstikke
2 spsk. Smør
1 dl. Piskefløde/mælk
450 g Røget Bacon, skåret i tern ca. 1½ x 1½ cm.
400 g Løg, skøret i halve ringe
2 spsk. Smør/olie
Rødbeder, skåret i tern
Salt
Peber
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i skiver, kom
dem i en gryde med vand så det lige dækker.
Gør det samme med pastinakken, kom de 2 stilke løvstikke i gryden.
Der må ikke komme salt i gryden.Sæt den over
god varme og kog kartoflerne til de er godt møre.
Skær baconnet i 1½ cm tern og læg det til side. Skræl løg og
halver det, skær det i ringe og læg det til side.
Skær rødbederne i små tern ca. 1 cm.
Og læg dem til side.
Når kartoflerne er ved at være møre, efter 20 – 25 min.
Ristes baconet på en hed pande, når det er komme på
panden skrues ned til middel varme.
Baconet står nu og rister lidt, men skal ikke være knasende,
men mørt, når det er færdigt tages det af panden.
Nu steges løgene i fedtet fra baconet til de er bløde og
har taget lidt farve.
Kom nu baconet tilbage på panden til løgene, varm og
bland det god sammen.
Vandet fra kartoflerne hældes fra, låget tages af gryden og
det får lige lov til at dampe et par min.
Tag et piskeris og mos kartoflerne med det, kartoffelmosen
må godt være lidt rustik.
Jeg ved godt at der er mange der
bruger en håndmikser, kan også lade sig gøre hvis det ikke
får for meget, det bliver meget hurtigt lang og klistret og
mere en baby mos, vi skal have en kartoffelmos.
Tilsæt smør og piskefløde, mos det godt, tilsæt lidt mere
mælk/fløde hvis konsistensen er for tyk. Smag til med peber
og salt, men pas på med saltet, da baconet er salt.
Server nu tallerkenen med kartoffelmos, baconterninger,
løg og rødbeder i tern.
Dagens tallerken, Brændende kærlighed med rødbede tern,
velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Anonym
Uhm – elsker bare denne ret. Jeg tilsætter ofte rå rødbede til baconen mens den er på panden, sådan at den bliver mør – så bliver det hele pink og smager altså også godt. Knus Pia
admin
klassisk ret som altid tager kegler, det med rødbederne rå i retten lyder spændende, det må prøves en dag.
kh Far