Vaffel også omtalt som vaffelkage, er et bagværk på linje med pandekagen.
De mest almindelige ingredienser er hvedemel, mælk og æg. De bages i
et vaffeljern. Vaffeljern findes i flere forskellige varianter,
det mest almindelige vaffeljern bager vafler i hjerteform.
En kendt variant er den firkantede vaffel, som også kaldes belgiske
vafler. Den 25. marts fejres i Noden “Vaffeldag” vaffeldagen markerer
at vinteren er omme, foråret er kommet og vi går lysere tider i møde.
Fasten er slut og bliver erstattet af påsken.
og vi går i køkkenet.
Ingredienser: (ca. 5 stk.)
85g mandelmel eller hvedemel
125g boghvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
½ tsk. salt
2 stk. æg
2½ dl. mælk
2 spsk. olie
Start med at blande de to meltyper sammen
Tilsæt bagepulver og salt
pisk melet sammen med æg, mælk og olie
Pisk indtil du har en lind masse
lad dejen hvile ½ – 1 time
Bag vaflerne i vaffeljernet til de er sprøde og gyldne
Server vaflerne med sirup eller honning, nødder, frugt eller bær
Og sammen med lidt flødeskum, så bliver det ikke bedre.
Det er tid til servering.
Dagens vaffel, Boghvedevafler med jordbær syltetøj og flødeskum,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
C. Villadsen
Vi fik bagt en vellykket omgang vafler – første gang vi bager med boghvedemel. Vores store drenge var meget begejstrede og kunne sagtens have spist flere som de sagde 🙂
john
Hej C. Villadsen
Tusinde tak for tilbage meldingen, dejligt at høre Jeres søn var begejstret for vafler. så du må på den igen.
og så er de jo lidt sunde, alt efter hvad man komme oven på, Boghvedemel indeholder ikke gluten, så i den retning er de jo sunde.
mange glade madhilsner
John