Bøf Dine er en elegant, rig og dekadent bøfmiddag, der byder på perfekt
stegt oksekød og en cremet sauce. Det er en imponerede ret, hvor alt
sammen, er lavet på den samme pande. Plus, det er på bordet og klar
til at nyde på under 30 min.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. bøf, f.eks. Rib-eye eller entrecote
1,2 dl. Oksefond
2 tsk. worcestershire sauce
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. tomatpuré
2 spsk. smør
½ spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1,2 dl. løg, fint hakket
1 tsk. hvidløg, hakket
50g cognac
150g svampe, champignon eller knap skåret i skiver
66g fløde
2 spsk. persille, fint hakket og lidt til pynt
¼ tsk. sort peber
Start med at tage bøfferne ud af køleskabet og lad dem stå på
bordet i 20 – 30 min. for at tage kulden af kødet.
i en lille skål piskes oksekødsbouillon, worcestershire-sauce
dijonsennep, tomatpasta og et stænk tabasco, pisk det
det god sammen, og sæt det til side.
På en tykbundet stegepande tilsættes smør og olivenolie,
varm panden op til medium-høj varme.
Dup dine bøffer tørre med noget køkkenrulle og krydr alle
sider med en teskefuld salt. Når smørret er smeltet, øger du
varmen til høj og steger bøfferne i 1-4 min på hver side
afhængig af tykkelsen. Når de er færdige, tages de fra panden
lægges på et skærebræt med lidt folie løst over
På den samme stegepande sænkes imens varmen til middelhøj
og de finthakkede skalotteløg tilsættes. Steg i et minut og tilsæt
derefter hvidløg, steg yderligere 30 sek. Omrør kun lejlighedsvis.
For at deglaze panden tilsættes cognacen, og brug en træspartel
til at skrabe alle de brunede stykker af bunden på panden.
brug din gasbrænder for at antænde cognacen og brænde den af.
rør sauceblandingen i og bring den i kog. Tilsæt champignon i
skiver og kog indtil saucen er tyknet, ca. 2-3 min. tilsæt derefter
piskefløden og hakket persille og kog i yderligere 2 min.
Kom bøfferne tilbage på panden med saucen og lad dem varme
med igen.
Pynt med sort kværnet peber og mere persille og server derefter med
det samme.
Sauterede kartofler:
500g kartofler, let kogte skåret i halve
1 stk. løg, hakket
2 fed hvidløg
lidt smør, olivenolie
salt
Varm lidt olivenolie på en pande, steg løg og læg kartoflerne sammen med på
panden, med den flade side nedad og krydr med salt og peber, knus de to
fed hvidløg og sauter.
vend kartoflerne på den anden side, tilsæt en klat smør og sauter yderlige i 1 -2 min.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bøf Diane med stegte kartofler og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar