Blomkålsgratin er en gammel klassisk ret, som lige her har fået
et lille tvist tilsat cocktailpølser, den let røget smag pifter lige
denne ret op. Den luftige gyldenbrune gratin, let suffleret og fast,
smager skønt med et stykke rugbrød til evt. ristet.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 – 4 pers)
1 stk. Blomkål, stort
200 g Cocktailpølser
3 stk. æg
Lidt smør til form og blanchering
2 spsk. Rasp
2 spsk. Smør
3 dl. Hvedemel
1½ dl. Mælk
Kogevand
Salt og peber
Del blomkålen i store buketter
Blancheres og dampes let under låg
I smør og vand tilsat lidt salt
Ca. 10 – 15 min. blomkålen skal stadig have lidt bid
Gem kogevandet til senere
Blomkålen lægges i et ildfast fad
Som er smurt med smør og drysset med rasp
Cocktailpølserne halveres
Cocktailpølserne vendes på en varm pande
Må godt tage lidt farve
Fordeles i fadet sammen med blomkålen
Der skal bruges ca. 4 dl. Kraftig bechamelsauce i det hele
Lav en kraftig bechamelsauce af
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
3 dl. Mælk
1½ dl. Kogevand fra blomkålen
Del æggene i blommer og hvide
Pisk æggehviderne helt stive
Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme
Drys hvedemel i og pisk godt
Tilsæt mælk lidt ad gangen, samtidigt med at der piskes
Kog sovsen op, så den tykner
Tilsæt kogevandet fra blomkålen
Krydr med salt
Træk gryden fra varmen, og lad den stå lidt ca. 2 min.
Pisk æggeblommerne i et ad gangen
Derefter vendes de stivpiskede æggehvider i gratinsaucen
Gratinsaucen fordeles over blomkål og pølser
Drysses med rasp og med nogle smørklatter på toppen
Bages i ovn ved 200 gr. i ca. ½ time (sæt fadet i en stører bradepande,
i tilfælde af at gratinen skulle løbe over)
Til gratinen er gyldenbrun, let suffleret og fast.
Serveres med rugbrød/ciabattabrød og grøn salat
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Blomkålsgratin med cocktailpølser,
grøn salat og ciabattabrød, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar