Bibimbap, undertiden anglificeret som bi bim bap eller bi bim bop,
er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt ”blandet ris” bibimbap
serveres som en skål varm hvid ris
Dækket med sauterede og krydrede grøntsager og gochujang, sojasovs
et råt eller stegt æg og tynde skiver af oksekød er almindelige tilsætning,
omrøres lige før servering.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 dl. Hvide jasminris
3 dl. Vand, kogende
Salt
Lyn-Kimchee:
½ stk. kinakål
1 spsk. Salt
½ bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 stk. ingefær, 4 cm.
1 stk. Glaskål eller Kinaradisse
1 stk. chili, rød
4 spsk. Fiskesauce
1 tsk. sukker
Kød:
300g svampe
Lidt olie til stegning
250g nakke kam, i tern ca. 1x1x1 cm
4½ spsk. Soja
1 spsk. Honning
½ lime, saft
Tilbehør:
2 stk. æg
Olie til stegning
1 håndfuld bønnespire
Limebåde
Gochujang.(pas på, vanvittigt stærkt) kan undlades
Start med at koge risene i kogende vand under låg
Salt dem når de er næsten klar
Snit glaskål i små firkanter ca. 1x1x1 cm og drys den med salt
Klem den med hænderne, så den smider lidt vand
Skyl den kort og lad den dryppe af,
Snit forårsløg, riv hvidløg og ingefær
Skær glaskål i tern, hak chilien fint
Vend glaskål, forårsløg, ingefær, glaskål, chili, fiskesauce
og sukker sammen
Ælt det hel grundigt
Del champignonerne i halve
Steg svampene gyldne i lidt olie, tag dem af varmen når de er brunet
Kom lidt ny olie på panden, og ved høj varme steges kødet til det er mørt
Tilsæt svampe, soja og honning og smag til med lidt limesaft
Steg to spejlæg på panden
Anret risene i to dybe tallerkner, top med kød, svampe, bønnespire, spejlæg
Og kimchee og server straks
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bi-bim-bap (Koreansk biksemad)
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar