I det russiske køkken finder vi bøf stroganoff, en middagsret
med rødder i Rusland.
Opfundet af en kok som vandt en madlavnings konkurrence
i Sankt Petersburg med denne ret.
Retten er opkaldt efter denne kok’s arbejdsgiver,
greve Alexander Sergejevitj Stroganoff (1733 – 1811).
Historien går på, at greve Stroganoff var tandløs på sine ældre dage,
og kokken fik besked på at skære kødet ud i små strimler.
Men det er konstateret at både navnet og opskriften fandtes før dette tidsrum.
Men under alle omstændigheder er det en lækker ret og
vi går i køkkenet.
Ingredienser.:( 4 pers)
800 g oksekød, inderlår eller filet
2 skive røget bacon
200 g chalotteløg eller perleløg
500 g champignoner
50 g smør/olie
Salt og peber
1 tsk. Paprika
1 dl. Tomatpuré
2 dl. Sur piskefløde eller creme fraiche
Lidt sennepspulver
Skær kødet i strimler
Skær spækket i tern
Jeg har brugt okseklump, så derfor svitser jeg kød og bacon
af i trykkogeren sammen med tomatpuré
(kan også tilberedes i alm. Gryde, så skal man beregne lidt
længere stegetid på kødet)
Tilsæt lidt oksebouillon og sæt gryden under tryk.
Kig til det efter 30 min, det vil nok mangle lidt for at være mørt.
(det var fint mørt efter 30 min. I trykkogeren)
Tilsæt lidt smør til panden og brun løgene let af
det samme med champignon
Tilsæt lidt oksebouillon og fløde, kog panden af
Tag trykket af trykkogeren efter ca. 30 min. Tilsæt løg og
champignon til trykkogeren med kødet.
Tilsæt salt, peber, paprika, fløde eller creme fraiche
Kog nu som almindelig gryde med et låg på
Koges ved svag varme i 15 min. Til alt er mørt
Jævn saucen med lidt maizena
Smag til med salt, peber og sennepspulver.
Anrettes med kartoffelmos, samt surt
Tid til servering
Dagens tallerken, Bøf Stroganoff med kartoffelmos og surt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar