Navnet Lindstrøm lyder nok svensk, men bøffen kan have russisk
oprindelse. Det et ikke kun rødbederne og kapersen som taler for det.
Efter den mest sædvanlige version var rettens ophavsmand, kaptajn
Henrik Lindstrøm, født og opvokse i Sankt Petersburg.
Det skal have været i 1862 hvor Henrik Lindstrøm besøgte hotel
Witt i Kalmar og der introducerede sin bøf i Sverige.
Sammen med nogle gode venner besøgte han hotel Witt og ville
lade sine venner smage en russisk ret som han plejede at spise i
Sankt Petersburg.
Der blev hentet de ingredienser som var nødvendige til bøffen:
skrabet oksekød af velhængt kød, finthakkede rødbeder, kartoffel,
løg, æg, kapers, salt og peber, bøfferne blev stegt på en varm støbejernspande.
Resultatet blev meget værdsat, og siden denne dag findes
Bøf à la Lindstrøm altid på Witts menu.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(3 – 4 pers.)
500 g oksekød, hakket
2 stk. kartofler, kogte og mosede
1 stk. æg
Salt og peber
20 g smør
1 dl. Suppe/bouillon
3 dl. Piskefløde
1 dl. Rødbeder, syltede og hakket
2 spsk. Hakket løg
2 spsk. Kapers
4 stk. æg til spejlæg
Tilbehør:
Brasekartofler og grøn salat.
Start med at røre kødet med mosede kartofler, salt, peber og æg
Tilsæt ca. 1 – 1½ dl. Af fløden samt hakket rødbeder og kapers
Form 4 bøffer 2 cm tykke, brun dem i smørret på en varm pande
Steg dem et par min. afhængig af hvor rød man ønsker bøffen
2 minutter på hver side, men prøv dig frem
Kog panden af med suppe og resten af fløden
Spejl æggene på panden
og bras kartoflerne
Tid til servering.
Dagens tallerken. Bøf Lindstrøm med brasekartofler og spejlæg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar