Ingredienser (6 pers.)
900g oksemørbrad
500g oksemørbrad (afskæringer til fars)
1 dl. Fløde
1 stk. æg
10g smør
2 pk. Butterdej
500g champignon
1 stk. Skalotteløg
1 stilk frisk rosmarin
100g parmaskinke
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Brun farin
2 stk. æggeblommer
Salt og peber
Start med at afpudse mørbraden
Skær ender og mørbradhoved af, så der er et ensartet stykke kød
Drys lidt salt og peber på spækbrættet, og rul
mørbraden i krydderiet
Tilsæt lidt smør på en pande og lad det blive gyldent
Brun mørbraden hele vejen rundt ca. 4 min. i alt,
læg den til side
Kør afskæringerne fra mørbraden i en foodprocessor,
Tilsæt salt kør det sejt i ca. 1 min.
Tilsæt fløde og æg og kør farsen i yderlige ½ min.
Smelt smør på panden ved kraftig varme,
men uden at det bruner
Hak svampe, løg og rosmarin fint
Svits svampe, rosmarin og løg på panden i ca. 3 min.
og lad det afkøle
Smag til med salt og peber
Bland brun farin og sennep
Smør mørbraden med blandingen af brun farin og sennep
Læg et stort stykke film på køkkenbordet
Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap
Smør farsen på parmaskinken ensartet over det hele
Fordel de svitsede svampe, løg og rosmarin over farsen
Læg mørbraden i midten
Rul skinke og fars stramt omkring mørbraden
Luk pakken godt samme og lad mørbraden hvile i køleskab
Mindst 1 time eller gerne til næste dag
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir
Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på midten
Pensl butterdejskanterne, med sammen pisket æg
Læg den næste butterdejsplade over mørbraden som låg
Glat dejen tæt til mørbraden og skær overskydende dej fra så
der er en kant på ca. 2 cm.
Pres de to stykker sammen med en gaffel
Pensl Wellingtonen med resten af æggene
Rids Wellingtonen med en skarp kniv
Drys med salt flager og evt. frisk rosmarin
Bag i ovnen ved 200gr. til kernetemperatur 55 – 58 gr.
Kan med fordel bages i et forvarmet fad/bradepande på 200gr.
Så er der større chancer for at bunden bliver sprød
Tages ud og hviler i ca. 20 – 25 min.
Skæres ud i skiver på ca. 1½ – 2 cm. tykkelse
Klar til servering
Dagens tallerken, Beef Wellington med Pommes Duchesse,
Svampe-æblestuvning og Maderiasauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar