Rendang stammer fra Indonesien og består af en krydderpasta og kød, der bliver
kogt/stegt sammen. Utrolig mørt kød og meget stærk sauce med mange varme krydderier.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
500g oksekød i tern
4 spsk. Olie, neutral
2 stænger Kanel, hel
5 stk. nelliker
4 stk. stjerne anis
5 stk. kardemomme kapsler
1 ds. Kokosmælk
1 ds. Vand
2 tsk. tamarind
5 stk. kaffir lime blade
2 spsk. Kokosmel, ristet
½ tsk. Perfect sød eller palmesukker
Stærk pasta:
2 tsk. chili pasta
1 stk. citrongræs
1 dl. Tomatpuré
3 stk. løg, meget gerne skalotteløg
Start med at lave den stærke pasta, hak løgene groft
bland alle ingredienserne til pastaen
chili pasta, citrongræs men kun det hvide i midten, resten tilsættes gryden,
og løg, det hele blendes med stavblenderen og sættes til side.
Sæt en tør pande over god varme og rist kokosmelet, til det tager lidt farve
og sæt til side
Skær kødet ud i store tern ca. 3×3 cm, skær fedtkanten fra, men steg dem med
under bruningen af kødet, og fjern den derefter.
Kom olie i en sauterpande, eller tykbundet gryde, brun kødet af ca. 2 min.
ved kraftig varme. Tages af panden
Kom den stærke pastaen på panden og varm det godt igennem, tilsæt kanel,
kardemomme, nelliker og stjerne anis, rør rundt til krydderierne dufter
Tilsæt kødet og resten af citrongræsstænglen
Tilsæt kokosmælk, tamarind og vand. Kog det hele op.
tilsæt sukker, limeblade og den ristede kokosmel, rør rundt, smag til med salt
lad det simrer under låg til kødet er mørt, ca. 30 – 45 min. alt efter hvilken
type kød der er brugt, bruges der oksebov er stegetiden 1 – 1½ time.
serveres rygende vart med hvide eller brune ris og evt. et stykke brød.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Beef Rendang spicy og lækker oksekødsret fra Malaysia
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar