Hollands kærlighed for krydrede retter kan føres helt tilbage til det
19. århundrede, hvor bosættere fra de hollandske kolonier i
Indonesien flyttede til Holland. I dag er Bami Goreng nærmest
blevet en nationalret i Holland. Det er en lynstegt ret med æggenudler,
som hele familien vil elske.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
1 tsk. Sambal oelek
3 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce
½ fed hvidløg, presset
4 spsk. Olie
3 spsk. Østersauce
2 stk. gulerødder, snittet i små stænger
½ stk. peberfrugt rød, udkernet og skåret i skiver
100g sukkerærter, skåret igennem på langs
4 stk. forårsløg, hakket
1 stk. kyllingebryst, skåret i små stykker
100g ærter, frost
225g nudler, kogt
200g rejer, kogte og pillede
1 stk. æg, stort og pisket
2 spsk. Ristede og saltet jordnødder, groft hakket
Lidt Kikkoman Sojasauce
Start med at blande sambal oelek og kikkoman teriyaki med
presset hvidløg og østersauce.
varm 2 spsk. olie op i en wok, og svits gulerødderne og
peberfrugterne i 2 min. Under omrøring. Tilsæt sukkerærter
og forårsløgene, og lad det hele simre i yderligere 2 min. Tag
wokken fra varmen, og stil grøntsagerne til side.
Varm endnu en spsk. Olie op i wokken, og svits kyllingestykkerne
i 2 min. Under omrøring. Tilsæt de svitsede grøntsager, ærter
nudler og rejer, og hvidløgsblandingen over retten.
Sving alle ingredienserne rundt i wokken i 3 – 4 min. Til det hele
er kogende varmt, og stil wokken på en kogeplade for at holde
retten varm.
Varm resten af olien op på en lille pande, og lad æggemassen
stivne på panden. Rul den stivnede æggepandekage og skær
æggerullen i strimler,
fordel disse oven på nudelretten. Drys med jordnødder og dryp med
kikkoman sojasauce inden serveringen.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bami Goreng med flute, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar