Nemt og lækkert stykke kød at lægge under/ på grillen, masser af smag og super saftigt.
Denne lækre nakkekam serverede jeg med kogte brune ris, dampede majs, lunt brød
og tomater – lige nu, blev det til grillen i ovnen, så bliver det ikke nemmere.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 ¼ kg. Nakkekam
2 spsk. vineddike
2 spsk. kinesisk soya
2 spsk. honning
2 spsk. olie
Grill sauce:
1 dl. Chilisauce
2 spsk. Kinesisk soya
2 spsk. Citronsaft, friskpresset
2 knsp. Ingefær
2 – 4 tsk. Sambal oelek
1 – 2 fed hvidløg
Tilbehør:
brune ris
lunt brød
majskolber
tomater.
Start med at snitte stegen i kanten, og læg den i en plastpose
bland eddike, soya, honning og olie sammen, hæld det i posen
og luk den. Lad kødet ligge koldt 2 – 12 timer
vend posen en gang imellem.
Bland chilisauce, soya, citronsaft, ingefær, sambal oelek og
presset hvidløg. Lad saucen stå et stykke tid, smag den
derefter til og tilsæt evt. flere krydderier.
Tag stegen ud af marinaden og lad den dryppe af.
og dup den tør med køkkenrulle.
Grill stegen ved middelstærk varme, til den får en fin farve
på begge sider, ca. 20 min. på direkte varme, flyttes til
indirekte varm i ca. 40 – 50 min.
Eller brun stegen af på en pande og sæt den i ovnen i 40 – 50 min.
jeg bruger airfryeren, pensl engang imellem stegen med marinaden
Skær evt. et snit i den tykkeste del af kødet og kontroller
at det er gennemstegt eller brug stegetermometer, centrum
temperaturen skal være ca. 60 -62 gr.
Server stegen med kogte brune ris, lunt brød
majskolber og tomater.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Asiatisk marineret nakkesteg med ris, majs, tomater og brød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar