En wok er en alsidig rundbundet gryde, som kommer fra Kina.
Den er især brugt i øst og Sydøstasien. Wokken er for det meste
benyttet til stegning, men kan også benyttes på andre måder, ved
f.eks. kogning, friturestegning eller til at lave suppe.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g Mørbrad
75g Røget flæsketern
250g svamp- forskellige
200g selleri
2 stk. Porrer
2 spsk. Madolie
2 dl. Kokosmælk eller fløde/mælk
1- 1½ dl. Myseost, smørbar
1 spsk. Soya
1 tsk. Salt
2 omdrejninger nymalet peber
1 krukke timian
Tilbehør:
kogt nye kartofler eller nudler
Start med at skære mørbraden i skiver
rens svampene og skær dem i små stykker
skræl sellerien og skær den i strimler
skær porren i skiver
hæld olie op i wokken/eller pande og brun mørbradstykkerne af.
læg dem i en fad til senere brug. Tilsæt og svits i wokken, flæsketern,
svampe, selleri kokosmælk/mælk/fløde og porrer under omrøring i 8 min.
Rør alt myseost og soya sammen, krydr med salt og peber og bland
det godt sammen i wokken- hak halvdelen af timian og
bland det ned i saucen, garner med resten af timianen
serveres med ny kogte nye kartofler
klar til servering.
Dagens tallerken, Wok ret med mørbrad og sauce smagt til med myseost
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar