Toscakage er en rigtig gammel og hyggelig kage.
Sød og blød vaniljekage med en lækker nødde/karamel top.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (ca. 12 stykker)
Dej:
3 stk. æg
150g Rørsukker
250g Hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 stk. vaniljestang
150g smør
1 dl. Mælk
Mandeltopping:
75g smør
100g Rørsukker
100g Lys sirup
3 spsk. Hvedemel
½ dl. Fløde
150g Mandler
Dej:
Tænd ovnen på 175 gr.
Pisk æg, Rørsukker og vaniljekorn, sammen til en luftig masse
Pisk ved max hastighed i 10min.
Bland hvedemel, bagepulver og si det ned i æggesnapsen
Smelt smør og hæld det sammen med mælken
Rør smør/mælk blandingen i melblandingen med en dejskraber
ad 3- 4 gange. Det er vigtigt at dejen ikke røres for længe
Hæld dejen i en smurt kageform Ø 24 cm.
Bag kagen nederst i alm. ovn i ca.25 – 30 min.- hold øje med den,
for kagen skal kun være halvbagt – dvs. klæg i midten.
Mandeltopping:
Start med at smutte mandlerne og hak dem groft
Smelt smørret, rørsukker, sirup, hvedemel og fløde i en gryde
Varm op under omrøring, og lad det koge igennem i et halv minut
Tilsæt mandelflager, og hold det varmt (ikke kogende) til det
skal hældes over kagen
Tag den næsten færdigbaget kage ud af ovnen og fordel toppingen
på kagen.
Skru ovnen op på 200gr, alm. ovn
Bag kagen videre midt i ovnen i ca. 10 min. til toppen er gylden
Og mandlerne får lidt farve, de må ikke blive for mørke
Lad den stå køle af i 10 – 15 min. i formen, inden springformens
kant fjernes
Og kagen trækkes over på en rist og køler af.
Lad den stå og sætte sig inden serveringen
Kan med fordel bages dagen før den skal bruges,
så den får lov til at sætte sig.
Dagens kage, Toscakage med vanilje, creme fraiche og jordbær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar