En tallerken varm eller kold tomatsuppe er jo ikke af vejen
Tomatsuppe er en suppe lavet af eller på tomater,
den serveres både varm og kold, og er ofte brugt som
ingrediens i mere avancerede retter.
Forretningerne bugner med tomater og derfor er prisen også i bund
køb nu og gem suppe i fryseren til den kolde tid, en nem og hurtig
ret af servere
Vi går i køkkenet.
Ingredienser: (2 liter, kan fryses)
800g tomater, modne
1 ds. tomater, flåede
140g tomatkoncentrat
3 stk. løg
2 fed hvidløg
3 – 4 laurbærblade
2 tsk. oregano
1 tsk. timian
2 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie
1 – 2 spsk. mel, gerne speltmel
½ liter grøntsagsbouillon
50g makaroni
1/4 dl. fløde
daggammelt brød til brødcroutoner
evt. lidt cremefraiche på toppen
Start med at pille løgene og hak dem fint
pil hvidløg og skær dem i tynde skiver
skær tomaterne i kvarte
svits løgene i lidt olie.
Brænd tomatkoncentrat af i olien sammen med løgene
drys lidt mel over og tilsæt tomaterne
Tilsæt bouillon, laurbærblade, hakket tomater fra dåsen, sukker,
peber og krydderurter.
Simrer nu i ca. 10 min.
tilsæt hvidløgene, tag laurbærbladene op
Blend nu suppen af flere omgange, pas på det er varmt
Hæld den blendet suppe tilbage i gryden
Kog suppen op og smag til med salt og peber
tilsæt fløden og suppen er klar til servering med en klat
cremefraiche på toppen
Kog makaroni efter anvisningen på posen
Køl makaronien ned i koldt vand og skær det ud i 2 cm lange stykker
læg 2 spsk. makaroni i bunden af tallerkenen
Hæld den varme tomatsuppe over
skær brødet ud i firkanter ca. 1x1x1 cm
Tilsæt lidt olivenolie til en pande og varm op til god varme
rist brødcroutoner i olivenolie
Til de er gyldne
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Tomatsuppe med makaroni, cremefraiche og brødcroutoner, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar