Thailandsk kokossuppe er en velsmagende, krydret og syrlig varm
suppe med kokosmælk i det thailandske køkken.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
1 ds. Kokosmælk 4 dl.
2 dl. Grøntsags bouillon eller kylling
20g ingefær, hakket fint
1 stk. citrongræsstængel, skåret i tynde ringe
½ stk. rød chili
3 stk. kaffirlimeblade
1 stk. kyllingebryst ca. 250g
75g små champignon
1 stk. løg, lille
2 stk. tomater
2 spsk. asiatisk fiskesauce
½ spsk. sukker
¼ tsk. salt
2 spsk. limesaft
Pynt:
lidt koriander, hakket groft
Start med at bringe kokosmælk og bouillon i kog
skær ingefær og citrongræs i små stykker, fjern
kernerne fra chilien og skær den i ringe.
tilsæt ingefær, citrongræs og chili i gryden sammen
med limeblade, lad simre under låg ca. 5 min.
skær kyllingekødet i ca. 1 cm. tykke skiver, rens
champignonerne og halver dem, pil løget og skær
det i tynde både. Fjern kernerne fra tomaterne, og
skær dem i grove tern.
Tilsæt kylling, champignon og løg i suppen, tilsæt
fiskesauce, sukker og salt, kog ca. 3 min.
tilsæt tomater og limesaft lige før serveringen og pynt
med grofthakket koriander. Kaffirlimeblade fjernes før
serveringen. Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Thai suppe med ingefær, kylling og flutes
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar