Også kaldet vandgrød, hvis det er kogt på vand, og sødgrød når det er
kogt på mælk. Opskriften stammer formentlig fra 12-1300 tallet, men
hvor byggen for det meste kom på spisebordet som øl, og senere som
grød, det var byggrøden kogt på mælk, som blev sat på loftet
til nisserne ved juletid, forløberen for ris.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
120g byggryn, fine
1 liter sødmælk
salt
start med at koge mælken op i en tykbundet gryde
Byggrynene piskes i den varme mælk
Der nu skal stå for svag varme og simre i ca. 30 – 45 min.
rør jævnligt i grøden så den ikke brænder på
Før servering smages til med salt
Serveres med sirup og koldt sødmælk
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Sødgrød med sirup og sødmælk, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar