Fjæsingen er en op til 40 cm lang pigfinnefisk med lange finner på bagkroppen
og med giftpigge i den forreste rygfinne og ved gællelågene. Fjæsingen er den
giftigste fisk, vi har i vores farvande. I 1928 skar en jyde fingeren af efter at være
blevet stukket af en fjæsing. Fisken har karakteristiske pletter og striber i gulbrunt
blåt eller grønt. Den vejer op til 600 gram og kan nå en alder af fjorten år.
køkkenet kalder
Ingredienser (2 pers.)
400g fjæsing i fileter
½ stk. citron, skallen og saften
sort peber, friskkværnet
salt
10g smør
Solskinssalat:
100g spinatblade, friske
100g Spidskål, fintsnittet
1 stk. peberfrugt, rød
100g bacon, sprødstegt i tern
2 spsk. nøddetopping, fx peanuts, valnødder eller mandler
evt. dressing
Start med at skylle og rengør fisken, sæt en stor pande over god varme
og brun smørret af læg fjæsingfileterne i det varme smør med skinsiden
nedad, krydr fisken med salt, peber, rebet citronskal og al saften fra den
halve citron. Steg fjæsingen ved høj varme i 2-3 min. fisken tages af
panden og pakkes ind i stanniol, indtil fisken skal serveres.
bacon skæres i små stykker og steges i det resterende smør på panden
Skyl spinaten og bland den med fintsnittet spidskål, snittet peberfrugt
anret salatblandingen på en tallerken og top med sprød bacon
nøddetopping og evt. dressing
er man til grønne oliven kan de drysset oven på salaten
Server fisken med små smørstegte kartofler og solskinssalat
Dagens tallerken, Smørstegt fjæsing med solskinssalat, sprød bacon og nøddetopping
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar