Sandefjordsmør er en klassisk Norsk sauce som passer fint til alle typer fisk,
og særlig til laks og ørred. Den er en videre udvikling af den franske ”beurre blanc”,
men uden eddike.
køkkenet kalder.
Ingredienser: ( 4 pers.)
2 dl. Fløde
2 stk. skalotteløg, finthakket
150g smør i små tern
1 spsk. purløg eller persille
1 spsk. citronsaft.
Start med at koge fløden og skalotteløg over medium-høj varme
uden låg i ca. 5 min. mens du hele tiden passer på at det ikke koger
over. Skru ned for varmen til svag varme og pisk smørret i
Saucen må ikke koge, når smørret er pisket ind, så vil den skille.
tilsæt finthakkede persille eller purløg, smag til med salt, hvid peber
og citronsaft. Klar til servering.
Dagens tallerken, laksekarbonader med sandefjorsmør
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar