Salat er en madret som fortrinsvis består af rå grøntsager. Salatens
betydning for det danske middagsbord har været skiftende i tiden løb,
”Amerikanske salatvaner nåede Danmark i slutningen af 1970’erne”.
Med den lette adgang til gode grønsager, gode muligheder for opbevaring
på køl og danskernes stigende opmærksomhed på livsstilssygdomme, har
bevirket at salat er blevet en del af dagligdagen for mange danskere.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:( 8 – 10 pers.)
300g fintsnittet rødkål eller spidskål
1 stk. rød eller grøn peberfrugt i tynde strimler
3 stk. æbler i små tern
5 – 6 stilke bladselleri i tynde skiver
300g vindruer, halveret blå eller grønne
50 – 60g grofthakkede valnødder
Dressing:
250g creme fraiche 18%
1½ spsk. Lys Agavesirup
¾ tsk. Groft salt
Friskkværnet peber
Snit de forskellige ingredienser til salaten, og bland dem sammen,
Minus valnødder og gem lidt druer til pynt
Rør alle ingredienser sammen til dressingen og smag til
Hæld dressingen over salaten, og bland den godt
Hak valnødderne groft og drys dem over salaten sammen med druer.
Sættes på køl og trækker i mindst ½ time
Klar til servering.
Salat med creme fraiche dressing, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar