Paella er en typisk spansk risret. Paellaen stammer fra Valenciaregionen og navnet
skyldes på catalansk, paella fra latin patella ‘lille pande’, den pande retten tilberedes i
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. snackpeber
200g røget bacon
400g paellaris eller risottoris
2 dl. Hvidvin
1 ds. Hakkede tomater
7-8 dl. Vand
2 stk. hønsebouillon terninger
1 spsk. gurkemeje
100g ærter frost
400 g Kyllingefilét
100g rejer
100g muslinger
100g jomfru hummerhaler
1 stk. citron
salt og peber
lidt olie til stegning
Start med at skære kyllingefiléterne ud i mundrette stykker
løg og hvidløg pilles og hakkes
peberfrugt og bacon skæres ud i små tern
opvarm lidt olie i en wok og svits kylling, løg/hvidløg et kort øjeblik
tag kyllingestykkerne op af wokken og sæt til side
tilsæt peberfrugt og bacon og svits et par min.
Tilsæt risene og lad dem lige svitse kort tid i wokken
tilsæt så hvidvin, kog op et kort øjeblik, tilsæt hakkede tomater
vand og bouillonterneringer og bring det i kog
tilsæt gurkemeje og lad det simre i ca. 10 min.
rør jævnligt i wokken
Tilsæt så de frosne ærter og lad det igen simre i ca. 10 min.
tjek konsistensen på retten. Den skal være cremet, men ikke våd.
hvis den er for våd flydende, giver du den lidt længere tid, hvis den
er for tør, tilsæt lid mere væde, konsistensen skal være tyk-flydende.
smag til med salt og peber og evt. et lille drys sukker
tilsæt kyllingestykker, rejer, muslinger, hummerhaler
skrue ned for wokken til lav varme og lad det stå i ca. 5 min.
Garner med citronbåde og drys af frisk hakket persille.
klar til servering
Dagens tallerken, Paella med kylling, skaldyr og hampbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar