Mazarin er et bagværk fra 16 – 1700tallet, altså bagt som en lille postej.
Skallen består af mørdej, oftest fyldt med en blanding indeholdende
mandelmasse og toppet med hvid glasur.
Kagen er opkaldt efter den franske kardinal Jules Mazarin.
Der findes forskellige variationer med forskellige fyld og topping,
nogle med eget navn. Eksempelvis cubamazarin med chokolade og
hasselnødder.
Mazarinernes dag er den 10. januar
køkkenet kalder
Ingredienser:
200g smør
150g sukker
2 stk. æg
150g hvedemel/kagemel
1 tsk. bagepulver
3/4 dl. vand
3/4 tsk. mandelessens
130g marcipan
Glasur:
125g flormelis
2 spsk. kakao
3 – 4 spsk. kogende vand
Start med, at smørret røres med sukkeret. Æggene piskes i et af gangen
Riv marcipanen og tilsæt den til sukker/æggemassen, piskes godt
Hvedemel/kagemel og bagepulver blandes
Tilsættes sammen med kogende vand og mandelessens
Bages i springform ø 17cm i 40 – 45 min. ved 180gr
tages ud af ovnen og køler af, gerne til næste dag.
Glasuren røres af flormelis, kakao og kogende vand
Fordeles på toppen af mazarinkagen
Er nu klar til servering
Formiddags kaffe, med et stykke svampede Mazarinkage, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar