En ret der tager kegler på et dansk middagsbord er lasagne.
Så vi kommer igen, i det italienske køkken og laver lasagne
med spinat.
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok
Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra
byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta i form
af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og bechamelsauce.
Fyldet kan f.eks. være kødsovs, grøntsager, fisk eller svampe.
Nu må lasagne ikke forveksles med den nært beslægtede Lasagnette.
I dag laver vi Lasagne med spinat, vi skal i gang.
Ingredienser.:(2 pers)
300 g spinat, frossen
1 fed hvidløg, hakket
250 g kalv/flæsk, hakket
2 små løg, hakket
2 skiver røget bacon
70 g tomatpure
1 ds tomater, hakket
1 tsk oregano
1½ tsk basilikum
¼ tsk chiliflager
salt
peber
160 g pastadej eller lasagneplader
100 – 150 g revet ost
50 g rasp gerne panko (japansk rasp)
Bechamelsovs:
50 g smør
25 g hvedemel
4 – 5 dl mælk
salt peber
start med at hakke spinaten (hvis den ikke er hakket)
kom 2 spsk smør/olie i en gryde som sættet over god varme
skær bacon skiverne ud i fine tern
hak løg og hvidløg
kom løg, hvidløg og bacontern i gryden og brun det let
tilsæt det hakkede kød og lad det få lidt farve
tilsæt tomatpure og lad det brænde af i bunden af gryden et
kort øjeblik, tilsæt hakkede tomater og krydderierne
lad det nu simre over svag varme i ½ – 1 time med låg på
bliver kødsovsen for tynd så træk låget lidt fra så dampen kan
komme op af gryden kog til den ønskede konsistens er opnået
smag til med salt, peber og 1 tsk sukker
Bechamelsovs:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør godt sammen
Tilsæt mælk, lidt af gangen og pisk det godt til det bliver glat
Når den ønskede konsistens er nået, smages til med salt,
peber og lidt muskatnød
Tag et passende ildfast fad og smør det lidt med smør/olie
Læg et lag kødsovs i bunden
Læg et lag bechamelsovs ovenpå og giv det et lille drys ost
Et lag lasagneplader. Forsæt til der næsten ikke er mere kødsovs,
bechamelsovs og ost tilbage
Det sidste lag skal være kødsovs, bechamelsovs og ost
Drys et lag rasp på toppen tilsæt små smørklatter øverst
I ovnen på 200 gr i 25 – 30 min hvis det er friske lasagneplader.
5 – 10 min længere hvis det er tørrede lasagneplader
Når lasagnen har en gylden sprød skorpe på toppen så er den færdig.
Server med en skål salat til sammen med et godt brød.
Tid til anretningen.
Dagens tallerken, Lasagne med spinat og hjemmebagt brød,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar