Allemansrätten – Svenske kødboller en national spise i Sverige og det
er da også en vidunderlig mundfuld. En kødbolle er hakket kød, der
rulles til en lille kugle, undertiden sammen med andre
Ingredienser såsom brødkrumme, hakket løg, æg, smør og krydderier.
Kødbollerne. Tilberedes ved stegning, bagning, dampning og kogning i
sauce. Der er mange typer kødboller, der bruger forskellige typer kød
og krydderier.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
250g oksekød, hakket
125g svinekød, hakket
1 stk. løg, lille
1 fed hvidløg
50g rasp
1 stk. æg
2½ spsk. sødmælk
olie til stegning
Flødesovs:
20g smør
20g hvedemel
¾ dl. Grøntsagsbouillon
¾ dl. Oksebouillon
¾ dl. Fløde1
spsk. Soyasauce
1 spsk. Dijonsennep
Tilbehør:
Kartoffelmos
Tyttebær syltetøj
Start med at blande kødet godt, hak løg, hvidløg, æg og rasp,
bland det godt i kødet
Tilsæt mælk, salt og peber
Lav små runde boller af blandingen, læg dem på en tallerken
og stil dem i
Køleskabet i to timer, så holder de bedre formen
Kom olie på en stegepande og varm op til medium varme
Når panden er varm, lægger du forsigtigt kødbollerne på
Steg dem til de er gyldne, og læg dem i en bradepande/ildfast fad
Sæt dem i ovnen 180gr. i ca. 30 min.
Sovs:
Smelt smørret, tilsæt mel og varm op under omrøring, ca. 2 min.
Tilsæt bouillon og fortsæt med at røre rundt
Tilsæt fløde, soyasovs og sennep, kog op og lad småkoge til sovsen
Bliver tykkere, mens du stadig rører rundt.
Kog kartoflerne og mos dem til kartoffelmos
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Köttbullar med potatismos, krämsås og lingonsylt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar