I dag skal vi langt tilbage i tiden til midt af 1800 tallet,
hvor denne ret så dagens lys. Kirsten Hüttemeier introducerede
den i begyndelsen af 1950, og blev senere en velkendt ret,
især blandt børnefamilier.
Retten menes at være forløber for vor tids kødsovs med spaghetti.
Den er populær bland travle husmødre og det er ikke så mærkeligt.
Det tager ikke lang tid, at tilberede et godt måltid indianerragout –
og børnene vil elske det.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers.)
500g Oksekød, hakket
2 stk. Løg
2 stk. Gulerødder
2 stk. Porrer
80 g smør/olie
2 tsk. Salt ½
1 tsk. Peber
2 dl. Tomatpure
2 dl. Vand
2 dl. Fløde
1 tsk. Karry
2 stk. Ansjoser (kan udelades)
1 gl. Sherry
Start med at rense grøntsagerne
Skær løg i tern, porre i tynde skiver
Gulerødder rives groft
I en tykbundet gryde brunes løg
Tilsæt kødet og brun det godt
Der må godt være store klumper af kødet i blandingen
Hak ansjoserne groft med kniven og tilsæt det til blandingen
Tilsæt porre og gulerødder, steger med et par min.
Vand, salt, peber, karry og tomatpure tilsættes
Koger ved svag varme i ca. 15 min.
Når der mangler 5 min af kogetiden,
tilsættes et glas sherry ( kan undlades)
Serveres med pasta og brød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Indianerragout med pasta,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar