Efteråret er jo tiden hvor man skal ud og plukke sommerens bær,
og nu især Hyben, find et godt sted hvor hybenbusken ikke står for
tæt på en trafikeret vej, bilos har vi ikke brug for i marmeladen, men
langs med stranden er som regel et godt sted for hyben.
køkkenet kalder
Ingredienser:
1 stk. citron, økologisk
750g hyben
6 dl. Vand
500 g syltesukker
2 spsk vaniljesukker
1 stk. vaniljestang
1 tsk. atamon
Start med at skylle citron og hyben godt i lunkent vand
skær blomst og stilk af hyben og halver dem, læg dem i en skål
tag alle de halverede hyben med kerner og kom den i en foodprocessoren.
De må ikke køre for længe, der må godt være
stykker af frugtkød i marmeladen.
En meget nem måde at få kernerne ud på.
på dette link, er der en udførlig beskrivelse med billeder af processen
http://nordisknaturligvis.dk/tips-og-hyben-herligheder/
tilsæt ca. 6 dl. Vand og rør det god sammen, nu vil kernerne flyde oven på.
Når du har skummet kernerne af (skulle der være en eller to tilbage, gør
det ikke noget, de kan sagtens spises).
tilsættes revet citronskal, samt citronen skåret i skiver, 6 dl. Vand, sukker,
vaniljesukker, og en flækket vaniljestang, hvor kornene er skrabet ud af og
tilsat hybenmarmeladen, det hele koges op under svag varme, ca. 15 min.
Har du ikke lige syltesukker, kan geleringspulver til marmelade (doseringen står
på posen) bruges og som blandes med 50 g sukker, træk gryden fra varmen
og rør det i marmeladen rør det godt sammen så klumper undgås.
kom lidt marmelade på en meget kold tallerken, og træk en streg igennem
marmeladen med fingeren,
uden at det løber sammen, er konsistensen tilpas. Fjern vaniljestang og
citronskiver.
Er konsistensen tilpas hældes marmeladen på atamonskoldede glas, som
lukkes med det samme.
Holdbarheden forlænges ved at tilsætte en tsk. atamon til marmeladen, når
den er trukket fra varmen og stået et øjeblik, før atamon tilsættes.
Det er tid til servering.
Dagens marmelade, Hybenmarmelade til ost, Velbekomme
mange glade madhilsner
John
Skriv et svar