Stop mad spild ser vi overalt i dagspressen og i supermarkederne, et
slogan jeg godt kan tilslutte mig. Nu har jeg et par år på bagen og kan
huske fra mine teenageår/barndom, at dengang var det ikke noget
problem, for ud fra filosofien kan du slå et dyr ihjel, for at få kød på
bordet, er du også forpligtet til at bruge hele dyret og det gjorde man.
Det gør vi også i dag, hønsesalat fremstillet af det kød man kunne pille
fra skrogene, som der blev kogt fond på til Kylling i paprika.
Ingredienser.:(6 – 8 pers)
Hjemmerørt mayonnaise
2 stk æg-blommer, rå eller pasteuriserede det er op til en selv
1 tsk æbleeddike
1 tsk dion sennep
2 – 2½ dl solsikkeolie
salt
peber
Kom æg-blommer, eddike, sennep, salt og peber i en skål, pisk det luftigt
og kom så solsikkeolien ved, i en meget tynd stråle i begyndelsen
samtidigt med at der piskes på livet løs. Når der er opnået en konsistens
som mayonnaise, smages til med salt og peber.
Er mayonnaisen blevet for tyk, kan den fortyndes med lidt vand.
Hønsesalat.
2½ dl mayonnaise
1½ dl cremefraiche 18%
1 spsk sød sennep, fransk
½ tsk sukker
½ tsk karry
1 ds aspargessnitter, lille skåret i 1 – 1½ cm
500 g hønsekød, kogt og skåret i tern på 1 x 1 cm
salt
peber
Mayonnaise, sukker, sennep, karry, salt og peber røres sammen og
tilsættes cremefraiche. Hønsekød og asparges kommes forsigtigt i
mayonnaise blandingen og røres sammen, smag til med salt og peber.
Skal det bruges til en forret, hældes det i et fad, der snittes lidt iceberg
salat som lægges rundt i kanten af fadet, pyntes af med tomater,
agurker i strimler, lidt rejer uden skal.
Serveres med flutes og smør. Eller på et stykke godt brød, med lidt tomat.
Så har kyllingerne gjort det godt, kylling i paprikasauce, 2 l hønsefond
(til hønsekødssuppe), 1 kg hønsesalat, så kan det ikke blive bedre.
Dagens tallerken, hjemmebagt brød med hønsesalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Anonym
Den var altså virkelig fantastisk denne hønsesalat – den var væk på et par dage. Den skal jeg ihvertfald lave selv igen på et tidspunkt. Knus Pia
admin
Hej Pia, det glæder mig at I kunne lide den, men sagt i beskedenhed så var den også god, og resterne på kyllingen blev brugt
kh Far