Nu er det igen grill-tid og vi prøver med longribs. Når man taler om
longribs så er det næsten altid okse eller kalve tværreb der bruges,
men i dag bruger vi gris og får brystflæsket skøret i strimler med et
helt ribben under, på tværs af flæskesiden.
Det er ikke altid man ser denne udskæring i forretningen, men tal
med slagteren han skærer det gerne ud til dig, smagsmæssigt er der
ingen forskel på spareribs, hvis man bruger samme marinade til
kødet, og fandens godt smager det.
Grillen kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. longribs, flæskekød
salt
4 stk. laurbærblade
Sauce:
1 stk. løg, lille
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 dl. tomatketchup
2 spsk. brun farin (puddersukker)
1 tsk. salt
1½ dl. rødvin
Coleslaw:
200g spidskål
1½ tsk. salt
2 spsk. eddike
2 stk. skalotteløg, eller et stort
2 – 4 stængler bladselleri
1 dl. creme fraiche
1 tsk. paprika
1 stk. hvidløgsflüte
Start med at koge longribs i vand tilsat krydderier i 20 min.
tages op af gryden og køler af
Saucen:
Pil løg og hvidløg og hak dem fint
Svits dem i en gryde med lidt olie
Tilsæt tomatketchup, chili, puddersukker, salt og rødvin
lad det koge et par minutter
Nu har du marinaden til longribsne
Longribs smøres ind i marinaden over det hel
og ligger mindst en time, gerne mere jo mere smag
Start grillen op
Gril de marinerede longribs på direkte varme til de tager farve
Flyt dem derefter til indirekte varme, grill i ca. 10 – 15 minutter
Pensl jævnligt med marinaden
Coleslaw:
Skær stokken fra spidskålshovedet og snit kålen i meget fine strimler
Kom kålen i en skål og tilsæt salt, eddike og finthakket skalotteløg
lad blandingen stå i ½ time så væden trækker ud, hæld væden fra
Tilsæt fintsnittede bladselleri, creme fraiche og paprika
Smag til med salt og peber
Server de grillede longribs med coleslaw og hvidløgsbrød
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Grillet Longribs med barbercuesauce og coleslaw,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar