Når du nævner sovsekulør/ soya for en kok, vender han/hun det hvide ud af øjnene
og skriger ”NO, NO GOOD” den eneste formidlende omstændighed, er at bruge
GASTRIK. Den franske eddikesirup lavet på rød balsamico er nem og billig at
lave og det er ren sovsemagi som giver dybe nuancer og smag til sine sovs/sauce
og gryderetter.
køkkenet kalder
Ingredienser:
100g rørsukker
2dl. Balsamicoeddike
evt. lidt vand
Start med at smelt sukkeret til en mørk karamel i en tykbundet gryde.
Tilsæt en lille sjat vand til gryden, hvis ikke alle sukkerkrystallerne er opløst
kog et øjeblik. Tilsæt eddiken, og kog det igennem, til karamellen igen er opløst
og konsistensen er som sirup med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.
Det er vigtigt at gastrikken ikke koges for tyk, for den bliver mindst dobbelt
så tyk når den er kold. Opbevar gastrikken i en flaske med prop eller lignende.
Gastrikken klar til brug
Dagens tilbehør, Gastrik med balsamico
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar