Her får du en løkker opskrift på salat med pocheret æg, der passer
til frokostbordet eller som en let middag.
Til en kødløs dag, men skulle der være et stykke kød, fisk til overs
fra dagen i forvejen, kan det nemt tilsættes og man undgår madspild.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 2 pers.)
125g daggammelt brød, gerne groft
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
½ spsk. rosmarin, hakket
1/4 fennikel, i fine strimler
salt og peber
½ dl. olie
1 lille håndfuld kørvel
1 lille håndfuld estragon
1 stk. æggeblomme
1 tsk. dijonsennep
175g grønkål
4 skiver bacon
150g kogte kartofler, kolde
saften af en kvart citron
2 stk. æg, store
½ dl. eddike
Start med at skære brødet i store tern
Vend det i olivenolie, knust hvidløg og rosmarin
Krydr med salt og peber
Bred brødterningerne ud på en bageplade med bagepapir
Bag dem sprøde i ovnen 8 – 10 min. ved 180 gr.
Olien til mayonnaisen blendes med kørvel og estragon
rør æggeblommer sammen med sennep og hæld
Krydderolien langsomt i, mens der piskes
Indtil mayonnaisen tykner, smag til med eddike, salt og peber
Snit grønkålen fint og bland skivede kartofler og citronsaft
Smag til med salt og peber
på en varm pande ristes baconskiverne godt
lægges på lidt fedtsugende papir
I en gryde bringes ½ – 1 liter vand i kog
Tilsæt ½ dl. eddike til vandet og nu skal vandet kun simrekoge
Slå et æg ud i en kop eller lille skål
med piskeriset laves en hvirvel i det varme vand og
ægget hældes forsigtigt ned midt i hvirvlen
Lad det simrer i ca. 4 min. tag det forsigtigt op med en hulske
Læg det på et stykke køkkenrulle og dup det tørt
Server salaten med croutoner, mayonnaise. lune pocheret æg og bacon
klar til servering
Dagens tallerken, Dansk bondesalat med pocheret æg, croutoner
og bacon, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar