I dag laver vi cocktailruller, ikke fordi vi skal til cocktailparty eller andet,
men fordi det er en nem lille ret med en stor smag.
Ingredienser.:(2 – 3 pers.)
4 stk. tynde Koteletter ca. 8 – 10 mm. tykke
4 skiver Bacon
4 stk. Cocktailpølser
Peber
1 – 1½ dl. Kinesisk Soya
½ dl. Teriyake glase
Årstidens grønne Salat
Et godt stykke Brød
Tag først koteletterne, lægges nu imellem to stykker plastik,
(det hindrer sprøjt fra koteletterne, når man begynder at tæve løs på dem)
en frysepose som er skåret op i siden er ideel. Bank nu koteletten, som
ligger imellem plastikket, flad med kødhammeren eller bunden af en tung
kasserolle, så koteletten bliver ca. halv tykkelse.
Placerer et stykke bacon på skærebrættet, koteletten ovenpå, sådan at
baconet stikker ca. 5 cm ud under koteletten.
Rul en cocktailpølse ind i de 5 cm af baconet som stak ud under koteletten
og placer den oven på koteletten.
Rul nu cocktailpølsen ind i koteletten, læg den med sammenføjningen
nedad i et ildfast fad.
Hæld nu 1 – 1½ dl. kinesisk soja sauce over koteletterne og stil dem
på køl, mindst 1 time gerne mere. Når tiden nærmere sig spisetid.
Brun nu rullerne på grillen (direkte varme) eller på en varm pande
i lidt fedtstof, læg rullerne tilbage i fadet, efter det er vasket af (der har
været råt kød på).
Og så er de klar til at gå i ovnen eller på grillen.
Sæt dem i ovnen på 200 grader i ca. 10 – 12 min.
Prøv nu med en kødnål om rullerne er ved at være møre, jeg vil tro, at
rullerne mangler 3 – 4 min. endnu, men inden de kommer tilbage i
varmen smøres rullerne med Teriyake oil /glase (opskrift under bovsteek).
Er rullerne ved at stege tør for soja, kan der kommes en lille smule vand
eller soja på, de må endelig ikke stege tør.
Dagens tallerken Cocktailrullerne servere med en grøn salat,
æblekompot og et stykke groft hvidløgsbrød, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar