I dag skal vi i det kinesiske køkken og lave en meget yndet kinesisk ret.
Det er en ret som tager et døgns tid, da kødet skal marinerer og jo længere
kødet marinerer, desto bedre bliver smagen.
I oldtiden brugte man vildsvin til at lave char siu af. I den mere moderne
tid bruges ribben fra grisen eller bov. I kina indtages char siu typisk, fra
gadekøkkenet, i en bolle eller med nudler, ris og bliver oftest taget med
hjem og bruges som en ingrediens i forskellige retter i hjemmet.
Vi går i gang.
Ingredienser.:(6 – 8 pers)
1,2 kg ribben (stegestykket fra grisen, uden sværd)
eller 4 – 8 stk spareribs
Marinade.:
1,2 dl. soja sauce
1,2 dl. honning
1,2 dl. Ketchup
0,8 dl. puddersukker
0,6 dl. rice wine
2 spsk tahin sauce
2 spsk rød frugtfarve
1 tsk. Det 5 krydderi
1 – 1½ spsk.
Fiskesauce peber
Start med at blande alle ingredienserne til marinaden i en skål.
Bruger du stegestykket fra grisen, så skær ribbenene ud hver for sig.
Kom stykkerne i en plastpose, med det antal som bedst passer til
serveringen, del marinaden så du har ¼ del tilbage og fordel
resten i hver pose, hvis du har flere poser.
Tryk så meget luft ud af poserne som du nu kan og luk poserne
Placer poserne med ribbenene i køleskab i 6 – 12 timer, gerne natten over
Jo længere tid ribbenene marinerer, jo mere smag og farve får de
Fyld en lille bradepande halvt med vand og sæt den på den nederste
rille i ovnen
Tænd for ovnen og sæt den til 150 gr
Tag ribbenene ud af poserne, gem marinaden
Placer ribbenene i en tom bradepande og sæt den på
den øverste rille i ovnen
Ribbenene skal nu stege/koge i 70 minutter, pensl oversiden med
marinaden undervejs
Vend ribbenene en til to gange undervejs
Når tiden er gået pensles ribbenene hele vejen rundt med marinaden
Koges/steges yderlige 10 minutter, den resterende marinade kassers
kødet skal nu hvile i mindst 10 minutter
brunes nu af på grillen (kan også brunes på en pande)
på direkte varme, meget forsigtigt
marinaden indeholder meget sukker så de bliver let sorte, og det skal de
ikke, vær over dem hele tiden og flyt dem ind imellem til indirekte varme
når de har fået en flot farve og er gennem varme, er det tid til servering
serveres med en god salat, brød
Dagens tallerken, Char siu med salat pastaskaller og kuvertbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar