Brisket hakkes af oksespidsbryst og er en klassiker inden for low & slow, traditionel
amerikansk BBQ. Kødet er helt vildt lækkert mørt og fyldt med saft – det smager af
en skive mere… og endnu en!
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
360g hakket oksespidsbryst
½ stk. frisk trøffel eller 1½ tsk. trøffelolie
1 tsk. salt
sort peber, friskkværnet
Tilbehør:
70g chevre, gedeost eller anden skiveost
½ stk. rødløg
2 stk. burgerboller
20g rucola
Balsamicoreduktion:
1 fed hvidløg
2 spsk. Sukker
1 dl. Balsamico
3 kviste timian
Reduktion, pil hvidløget og hak det fint
smelt sukkeret på en pande til en gylden
karamelmasse, tilsæt balsamico, hvidløg
og timian, kog ind til der er ca. ½ dl. Tilbage
lad det afkøle.
Tænd ovnen på 250gr.
rør hakket oksespidsbryst med salt og peber
smag farsen til med trøffelolie.
form og pres hamburgerne i en burgerform
ca. 180g fars pr. burger
Lav gerne lidt flere burger og frys dem pakket ind i pergamentpapir
og frysepose, så er der til et nemt måltid en anden dag.
Tag burgerne op af fryseren og orden salaten
steg burgerne på en varm pande i ca. 2 – 3 min.
på hver side.
Læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær osten i skiver og fordel det på
burgerne. Steg burgerne færdig midt i ovnen 6 – 10 min.
Pil rødløget og skær det i tynde skiver, flæk burgerbollerne
grill dem hurtigt på snitfladen, smør med McDonald dressing
på snitfladen af den underste bolle, læg lidt rucola salat på
derpå en burger og rødløg på toppen dryppet med
balsamicoreduktion.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Brisket/trøffelburger med ost og balsamicoreduktion
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar