Gua bao, der stammer fra Fujiansk køkken. Er en enormt populær spise i Kina,
og der findes hundredvis af variationer og udgaver af de små åbnede dampede
melboller med fyld. Det er også en populær streetfood spise i Singapore, Malaysia,
Filippinerne, Taiwan og Nagasaki Chinatown i Japan.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 – 6 pers.)
Dejen: ca. 15 baos
1½ dl. mælk, stuetemperatur
1 dl. vand, stuetemperatur
25g gær
4 spsk. sukker
2 spsk. olie, neutral
300g fint hvedemel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Char siu pork:
1 kg. Ribbensteg
25g char siu seasoning mix
4 spsk. Char siu bbq sauce
Vietnamesisk Pickles:
250g Gulerødder i stave
250g Daikon eller glaskål i stave
2 tsk. fint salt
2 tsk. sukker
lage:
1,5 dl. vand
150g sukker
1 spsk. fint salt
3 dl. riseddike eller hvid eddike
Tilbehør:
Agurk, skåret i stave
sort og hvid sesam
koriander eller salatblade
Chili mayo:
1 spsk. sriracha, chili pasta
3 spsk. Mayonnaise
Bao Buns:
Start med at opløse gæren i vand, mælk og olie i en lille skål
har du en røremaskine så brug den
tilsæt resten af ingredienserne og begynd at ælte
ælt den indtil hele dejen er samlet og slipper skålen
vend dejen i olie og sæt den til hævning ca. 1 time
Vend dejen ud på en melet overflade, og ælt den sammen igen
dejen rulles ud til flade ca. 5 mm tyk og stikkes ud med en ø 10cm. Udstikker
smør et tyndt lag olie ud dejen på den ene side, læg et stykke bagepapir på
med kanten til midten af dejen, og fold den sammen, så olien er i midten.
skal nu efterhæve en 30 min. i bambusstreameren.
Sæt en gryde/pande over varmen med nogle deciliter vand i, når vandet koger
kan du sætte bambusstreameren over det kogende vand.
Er nu klar til at dampe Bao Buns
Derefter skal de dampes i en bambusstreameren i ca. 15 min. ved
middelvarme, for hård varme ødelægger dejen så den bliver våd
Når de er færdige, tages de ud af bambusdamperen og køler af
så de kan tørre lidt ud inden du fylder dem
Bao Buns kan fryses, og varmes i Bambusstreameren i ca. 3 – 4 min.
Char siu ribbensteg:
½ pose af char siu seasoning mix, gnide ind i stegen, men undlad
sværen, da den har tendens til at bliver sort.
lægges på køl indpakket i mindst 20 min. gerne til dage efter.
Steges i ovn ved 120gr varmluft i en time, stegen tages ud af ovnen og ovnen
sættes op til 180gr. varmluft, stegen smøres med char siu bbq sauce og
sættes tilbage i ovnen i ca. 30 min.
når den er færdig skal den hvile i mindst 20 min. før du skærer den ud.
og er så klar til servering i tynde skiver
Vietnamesisk pickles:
Kom sukker, eddike og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er opløst
skræl daikon/glaskål og gulerødder og skær dem i stave efter eget ønske
læg grøntsagsstavene på en plan flade og drys salt og sukker over grøntsagerne
kom grøntsagerne i et dørslag og skyl dem godt
skyl et sylteglas i atamon og kom nu grøntsagsstavene i glasset på
højkant, hæld den varme syltelage over grøntsagerne, og de skal være
dækket helt med lage. Kan bruges efter et par timer, men bliver bedre
når de har trukket i 3 – 4 dage.
klar til servering.
Chili mayo:
Ingredienserne blandes i forholdet 1:3
Agurken skæres i stave og de fleste kerner fjernes
Okonomisauce og også god dressing til Bao Buns men alt kan
bruges som fyld efter eget ønske.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Bao Bund med char siu marineret ribbensteg og div.
Grønt med hvid og sort sesamfrø
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar