I disse tider hvor alt er lukket ned, er det jo rart, at kunne servere en to
retters Corona meny for nogle få gæster af familien, men vi håber jo på,
at der snart bliver normale tilstande igen.
Og hvad kunne være mere lækkert end.
Hovedret: Entrecote/Rib-eye med sauteret grøntsager og
blomkåls Bearnaise
Dessert: Cheesecake i glas med brombær og hvid chokolade
køkkenet kalder:
Rib-eye med sauteret grøntsager og blomkåls-Bearnaise
Ingredienser: (2 pers.)
Ingredienser:(2 pers)
2 stk. Rib-eye a’ ca. 250 g
2 stk. Gulerødder
2 – 3 stk. Forårsløg
½ stk. rød peber
½ stk. Broccoli
3 stk. kartofler
1 spsk. Smør
Salt og peber
4 – 6 stk. fennikelfrø
1 – 1½ dl. Fløde
Start med at rense grøntsagerne
Skær dem i små brunoise (stykker)
Del broccolien i små buketter
Skær kartoflerne i skiver
På en brandvarm tør pande,
Brunes rib-eye, vend dem når de er godt brunet af
Skru ned for varmen, kom en spsk. smør på panden
Tilsæt peber til smørret og steg rib-eye færdig på panden
Vend dem ca. hvert minut, stegetid ca. 2 – 4 min. alt efter tykkelse
Lad kødet trække i mindst 10 min. Inden servering
Imens sauteres grøntsagerne møre ved svag varme
Start med de grøntsager som skal have længst tid på varmen
Tilsæt ca. 1 – 1½ dl. Piskefløde, kog ind
Smages til med salt, peber og knuste fennikelfrø
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Rib-eye med sauteret grøntsager, og Blomkåls-bearnaise
Velbekomme
Blomkåls-Bearnaise:
Ingredienser: (4 pers.)
225g blomkål
35g løg, hakket
75g smør
2 tsk. Estragon, frisk og hakket eller 1 tsk. tørret
½ – 1 tsk. citronsaft
1 spsk. Bearnaiseessens, kan købes færdigt, men så prøv dig frem med dosseringen
½ tsk. gurkemeje
Salt og hvid peber
Mælk til kogningen af blomkålen
Start med at skære blomkålen i små buketter
Skær løget i små tern
Kog blomkål, løg og gurkemeje mørt i mælk
Hæld mælken fra, men gem den lidt, skal evt. bruges
Tilsæt smør og blend saucen glat med stavblenderen eller alm blender
Er konsistensen for tyk, så fortynd med lidt af mælken fra kogningen
Tilsæt estragon, og blend lidt mere
Smag til med estragon essens, citronsaft, salt og peber
Saucen kan genopvarmes og skiller ikke
Klar til brug.
Dagens hovedret, Rib-eye med sauterede grøntsager og blomkåls-bearnaise
Velbekomme
Dessert: Cheesecake i glas med brombær
Ingredienser: (4 pers.)
100g digestive kiks
40g smør
200g flødeost, Philadelphia
4 spsk. Flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
1 – 2 spsk. Citronsaft
1½ – 2 dl. Piskefløde
200g Brombær, frosne
2 spsk. Vand
1½ spsk. Sukker
Pynt:
hvid chokolade
Start med at komme kiksene i en plastpose og knus dem godt med en kødhammer
Smelt smørret og bland det med de knuste kiks
Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og undgå at presse det for meget sammen
Bland flødeost, flormelis, valiljesukker og citronsaft sammen i en skål
Pisk fløden til skum, evt. med revet citronskal
Vend forsigtigt flødeskummet sammen med osteblandingen
Fordel ostecremen i de 4 glas, evt. med en sprøjtepose, sæt
glassene på køl, imens du laver toppingen
Brombær, vand og sukker sættes over at koge i en gryde
Lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere
Giv dem evt. en tur med stavblenderen, og sæt det til afkøling
Er brombærtoppingen for tyk, så fortynd den med lidt vand
Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas
Pynt med chokoladespåner og evt. frysetørret hindbær
Stil dem på køl til de skal serveres, kan sagtens laves dagen før.
Klar til servering.
Dagens dessert, Cheesecake i glas med brombær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar