Den kolde tid kommer snigende, blæsten hyler i trætoppene og gør det
endnu koldere. Så er det rart med en tallerken hot grønkålssuppe.
Vi laver gammeldaws grønkålssuppe.
Ingredienser.:(2 – 3 pers til to dage)
1½ kg svinebryst (svineskank)
1 stk medisterpølse
4 gulerødder
2 porre
¼ selleri
500 g grønkål, hakket og frossen
1½ dl byggryn, valsede
2 l svinebouillon (evnt vand + terning)
4 laurbærblade
selleri top
4 kartofler, skrællet
salt
peber
dijon sennep
Svinebrystet dækkes med bouillon eller vand og bringes i kog.
Tilsæt 1½ dl byggryn, valsede (det tykner suppen lidt)
Tilsæt porre toppen og en tsk salt.
Kødet skal nu koge i ca 1 time, prøv om kødet er mørt.
Kartoflerne koges med de sidste 20 min og gulerod, selleri og porre koges
med de sidste 15 min. Læg medisterpølsen i suppen de sidste 10 min
Tag kødet op fra suppen når det er mørt, læg det lidt i pres og stil det koldt.
Tilsæt den frossen grønkål og kog i 3 min.
Server grønkålssuppen rygende varm, med koldt svinebrystet
skåret i skiver og en god klat sennep.
Dagens tallerken, Grønkålssuppe med koldt svinebryst, medisterpølse
og en god klat sennep. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar til Aktuelle madplan for uge 37 Annuller svar